Rhea Vanhellemont

Rhea Vanhellemont behaalde haar masterdiploma altviool aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Leo Deneve en Steven De Roeck. 

Ze deed orkestervaring op in het Jeugd- en Muziekorkest van Antwerpen onder leiding van Ivo Venkov en in de orkestacademie van de Filharmonie onder leiding van Edo De Waart, Martyn Brabbins en Philippe Herreweghe. Rhea deed stage bij Opera Vlaanderen in de productie van Akhnaten van Philip Glass en nam deel aan IOIA in Wenen onder leiding van Leopold Hager.

Ze volgde masterclasses bij o.a. Sander Geerts, Lilli Maijala en Yves Cortvrint. Rhea is vast lid van het Desguin Kwartet (Supernova 2020) en volgde coaching bij Günther Pichler en Isabelle Charisius (Alban Berg Quartett), Gilles Millet en Guy Danel (Danel Kwartet), Mathieu Herzog en Marie Chilemme (Quatuor Ebène), the Zemlinksy Quartet en het Spiegel Strijkkwartet.

Verder maakt Rhea deel uit van het ‘muzikaal kunstenaarslabo’ One Trick Pony van Liesa Van der Aa en de jazzband Grand Picture Palace van bassiste Anneleen Boehme.

Rhea geeft vioolles, altvioolles, groepsmusiceren en muzische initiatie in de academies van Berchem en Wijnegem en leidt op zondagvoormiddag StrijkersXS, het ensemble van jonge strijkertjes van AMAJ (vroeger Jeugd en Muziek Antwerpen). Verder is ze actief als coach bij het OpMaatorkest van Antwerp Symphony Orchestra.

Rhea speelt op een altviool die is vervaardigd door Noémie Viaud in 2023 (http://noemieviaud.com), uitgeleend door het fonds Strings For Talent en de Koning Boudewijnstichting.