Ulrich Hauschild

Ulrich heeft een MBA van de Universiteit van Passau (Duitsland).

Sinds het begin van zijn carrière is hij actief in de culturele sector meer bepaald bij muziekinstellingen.

Hij begon als persoonlijke assistent van Robert Wilson en vervolgens van Gérard Mortier, artistiek directeur van de Salzburger Festspiele.

In 2001 werd hij benoemd tot artistiek directeur van het Konzerthaus Dortmund en vervolgens van de Camerata in Salzburg. Hij zorgde voor het tijdschema, de programmering, de contracten met solisten, dirigenten en orkesten en hield toezicht op de budgetten, particuliere en publieke middelen, sponsoring, verkoop en public relations.

Vervolgens wordt hij aangesteld als directeur van het “Pilgrimages” Kunstfest Weimar en is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de programmering van de concerten, naast de algemene leiding van dit internationale en interdisciplinaire festival.

Sinds 2013 is hij directeur van Bozar Music (Brussel, Paleis voor Schone Kunsten). Hij beheert de programmering van meer dan 250 evenementen per seizoen, met een zeer breed repertoire, van middeleeuwse tot hedendaagse muziek. Bozar is een interdisciplinaire instelling. In de programmering wordt getracht verbanden te leggen tussen muziek en andere kunstdisciplines.