Ulrich Hauschild

Ulrich Hauschild heeft een MBA van de Universiteit van Passau.

Sinds het begin speelt zijn carrière zich af in de context van culturele, en meer bepaald muzikale instellingen.

Hij begon als persoonlijk assistent van Robert Wilson en later van Gerard Mortier toen deze artistiek directeur was van de Salzburger Festspiele.

Vanaf 2001 werkte hij als Artistiek Administrator bij het Konzerthaus Dortmund, waar hij verantwoordelijk was voor de planning en programmering, het aantrekken van solisten, dirigenten en orkestleden, budgetbewaking, publieke en private financiering, sponsoring, marketing en public relations.

In 2007 werd hij benoemd tot Managing Director voor “Pèlerinages”, Kunstfest, Weimar en in die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de planning en programmering van de concerten en het algemene beheer van het internationale interdisciplinaire festival.

Tussen 2013 en 2020 stond hij aan het hoofd van Bozar Music (Paleis voor Schone Kunsten, Brussel) waar hij verantwoordelijk was voor de planning en programmering van meer dan 250 concertevenementen per seizoen, met een breed scala aan repertoires, van middeleeuwse tot hedendaagse muziek. Aangezien Bozar een interdisciplinaire instelling is, was de programmering ook gericht op het verbinden van muziek met andere artistieke disciplines.

Sinds 2021 is hij manager van het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, een van ’s werelds meest geprezen orkesten. Vanaf het najaar van 2022 neemt hij een sabbatical.