Jeroen Reuling

Als cellist debuteerde hij in het Concertgebouw met het Amsterdams Philharmonisch Orkest en speelde hij met andere Nederlandse orkesten onder leiding van dirigenten als Vernon Handley, Yehudi Menuhin en Roberto Benzi. Hij maakte tal van opnames voor radio en televisie en kreeg in 1983 de Publieksprijs in de Sonesta Koepelzaal in Amsterdam. Hij trad op in Europa en Azië, waar hij in 1985 in Hongkong debuteerde met het celloconcert van Dvořák.

Van 1983 tot 2004 was Jeroen Reuling de eerste cellist in het Gelders Philharmonisch Orkest. Vandaag deelt hij zijn passie voor de cello tussen het onderwijs en de kamermuziek. Hij doceert cello aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en aan het Artez Instituut voor de Kunst in Nederland. Sinds oktober 2011 is hij professor aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

In 2005 heeft het Koninklijk Conservatorium van Brussel hem de prijs “Madame de la Haut” toegekend voor zijn onderwijs.

Hij gaf masterclasses over de hele wereld (Arezzo, Florence, Dublin, Boedapest, Courchevel, Leuven, Dordrecht (Cello Festival), Lodz, Morges (Zwitserland), Genève, Oslo, Portugal, Marokko, Zuid-Korea en aan de Universiteit van Noord-Carolina op Chapel Hill). Elk jaar combineert hij masterclasses en concerten aan de Rencontres Musicales Internationales d’Enghien (België) en aan de Tibor Varga Academy of Music in Sion.

In Nederland is hij artistiek directeur van het Internationaal Kamermuziekfestival van Schiermonnikoog.

Hij neemt regelmatig deel aan diverse kamermuziekprojecten.

Jeroen Reuling heeft voor de firma’s Naxos, Ottavio, Cobra opgenomen. Hij speelt op een instrument uit 1757 dat wordt toegeschreven aan de Napolitaanse, Antonio Gagliano.