September 2021: João Pedro Gonçalves ontvangt de Maestro Silva Pereira-prijs – Jonge musicus van het jaar 2020/21, naast de eerste prijs in de categorie cello

Cellist João Pedro Gonçalves is door RTP/Antena 2 uitgeroepen tot winnaar van de Maestro Silva Pereira – Young Musician of the Year 2020/21 Award.

Het festival wordt mede georganiseerd door de Calouste Gulbenkian Stichting, die gastheer zal zijn voor de zes concerten van de slotfase van de prijs, uitgevoerd door de winnaars van de verschillende categorieën, waaruit de Jonge Musicus van het Jaar is gekozen.

Tijdens het concert van de winnaars trad elk van de zes solisten op met het Gulbenkian-orkest.

De winnaars van dit jaar zijn Vasco Teixeira (fagot), Diogo Pinheiro (hobo), Regina Maria Freire (zang), Diogo João (klassieke gitaar) en Maria Lourenço Pinheiro (hoorn), naast João Pedro Gonçalves.

Als winnaar vertolkte João Pedro Gonçalves het celloconcert in e, op.85, van Edward Elgar in zijn geheel, het werk waarmee hij meedeed, begeleid door het Gulbenkian-orkest, tijdens het galaconcert ter afsluiting van het festival, dat op 1 oktober plaatsvond in de Calouste Gulbenkian-stichting in Lissabon, onder leiding van dirigent José Eduardo Gomes.